Om Camilla

Smyckesdesignern och grundaren av Arctic Jewellery Camilla Mustikka lever och skapar i Kiruna, 13 mil norr om Polcirkeln. Hennes val att utbilda sig till guldsmed 2009 kom från en passion att hitta utlopp för sin kreativa sida. Design och formgivning har funnits med henne sedan yngre tonåren och hon började skissa på smycken och tillverkade halsband och örhängen av olika material innan livet tog henne vidare mot guldsmidet.

Inspirationen har hon alltid funnit i den arktiska naturens skönhet. Hon har tillverkat och designat smycken i mer än 10 år, men det var inte förrän hon hittade utbildningen till guldsmed som hon förstod att det var ädla metaller som hon var menad att skapa sina alster i.

2010 startade hon sitt smyckesföretag där hon både tillverkade och designade smycken under varumärket Camilla Mustikka, detta blev senare smyckesmärket Arctic Jewellery.
– Varumärkesnamnet Arctic Jewellery klingar perfekt med den stil jag designar mina smycken i, inspirerad av naturen där jag bor, inte långt ifrån fjällvärlden. Säger Camilla Mustikka.

Camilla och Love from Lapland AB

”Tillsammans är vi starka!”
Camilla har länge drivit sitt smyckesföretag ensam, det är hårt arbete och långa dagar. Så sommaren 2016 slog hon och hennes vän – industridesignern och skaparen av klädesmärket Kläppi – Emma Ebermark ihop sina påsar och startade Love from Lapland tillsammans med fotograf Mikael Martinsson. Tanken var att skapa en webbshop som skulle lyfta både kända och mindre kända varumärken från norr och sälja unika produkter med en touch av Lappland.

Love from Lapland är idag ett företag med 5 delägare och driver en framgångsrik webbshop med kunder över hela Sverige och delar i Europa. I oktober detta år flyttade webbshopslagret till Kiruna centrum i gallerian Kupolen och det är här du finner Arctic Jewellery’s alla smyckeskollektioner. Handlar du online hittar du hela Arctic Jewellery’s smyckessortiment på webbshoppen hos www.lovefromlapland.se.