Om Camilla

Smyckesdesignern och grundaren av Arctic Jewellery Camilla Mustikka lever och skapar i Kiruna, 13 mil norr om Polcirkeln. Hennes val att utbilda sig till guldsmed 2009 kom från en passion att hitta utlopp för sin kreativa sida. Design och formgivning har funnits med henne sedan yngre tonåren och hon började skissa på smycken och tillverkade halsband och örhängen av olika material innan livet tog henne vidare mot guldsmidet.

Inspirationen har hon alltid funnit i den arktiska naturens skönhet. Hon har tillverkat och designat smycken i mer än 10 år, men det var inte förrän hon hittade utbildningen till guldsmed som hon förstod att det var ädla metaller som hon var menad att skapa sina alster i.

2010 startade hon sitt smyckesföretag där hon både tillverkade och designade smycken under varumärket Camilla Mustikka, detta blev senare smyckesmärket Arctic Jewellery.
– Varumärkesnamnet Arctic Jewellery klingar perfekt med den stil jag designar mina smycken i – inspirerad av naturen där jag bor, inte långt ifrån fjällvärlden. Säger Camilla Mustikka.

Camilla och Arctic Design House


Arctic Design House startades av Camilla och Zarah Matti hösten 2019. Tanken är att lyfta fram lokalt hantverk & produkter med en blick för design av norrländsk prägling . Vår nyöppnade butik finns att uppleva i centrala Kiruna, i galleria Kupolen. För er som har för många mil till Kiruna, finns även vår hemsida att besöka.
www.arcticdesignhouse.se